loading...

منوی درسترسی

دریافت کاتالوگ
logo en
آشنایی با پارچه‌های نبافته: تعاریف، انواع و کاربرد‌ها

 

پارچه‌های نبافته یکی از نورآوری‌های محبوب و بزرگ در زمینه نساجی هستند. پارچه‌های نبافته به دلیل ویژگی و کاربرد خاصی که دارند، طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند. همانطور که می‌دانید پارچه‌های بافته شده، از فرایند در هم تنیده شدن تار و پود ساخته می‌شوند؛ در مقابل، پارچه‌های نبافته با استفاده از فرایند‌های خاصی مانند فشار، حرارت و مواد شیمیایی تولید می‌شوند.

ویژگی‌هایی مانند قیمت مقرون به صرفه، وزن سبک و تنوع گسترده باعث شده تا پارچه‌های نبافته جایگاه ویژه‌ای در حوزه‌های پزشکی، صنعتی و خانگی پیدا کرده‌اند.

پارچه‌های نبافته چه نوع پارچه‌هایی هستند؟

پارچه‌های نبافته همانطور که از اسمشان نیز مشخص است، بدون تار و پود هستند. در پارچه‌های نبافته، الیاف پارچه به صورت کاملاً تصادفی و بدون نظم خاصی در کنار هم قرار می‌گیرند؛ روش‌های مکانیکی و حرارت عامل اصلی اتصال رشته‌ها یا الیاف پارچه است. نوع فرایند خاص این نوع پارچه‌ها ویژگی‌های منحصر به فردی را به آن القا کرده است.

پارچه‌های نبافته چه ویژگی‌هایی دارند؟

برای آشنایی بهتر با پارچه‌های نبافته بهتر است ویژگی‌های آن‌ها را به صورت کامل بشناسید. در ادامه ویژگی‌های پارچه‌های نبافته را توضیح می‌دهیم.

سبکی و نرمی

ساختار خاص در پارچه‌های نبافته عامل اصلی سبک بودن آن‌ها است. این پارچه‌ها وزن کمتری نسبت به انواع دیگر پارچه‌ها دارند. پارچه‌های نبافته نرم‌تر هستند.

قابلیت بازیافت

امکان بازیافت پارچه‌های نبافته ویژگی بسیار مثبتی برای آن‌ها محسوب می‌شود. اکثر پارچه‌های نبافته قابل بازیافت هستند؛ این ویژگی پارچه‌های نبافته را با محیط زیست سازگار کرده است.

تنوع در ضخامت و استحکام

در زمان تولید پارچه‌های نبافته، امکان تولید پارچه در انواع ضخامت و استحکام فراهم می‌باشد؛ تولید‌کنندگان قادر هستند با توجه به کاربرد پارچه، ضخامت مناسبی را برای آن در نظر بگیرند.

مقاوم در برابر رطوبت و مواد شیمیایی

برخی از روش‌های تولید پارچه نبافته، در برابر مواد شیمیایی، اشعه UV و آب مقاوم هستند.

رنگ‌های مختلف پارچه‌های نبافته

انواع پارچه‌های نبافته

بر اساس روش تولید پارچه‌های نبافته انواع مختلفی دارند؛ هر کدام از انواع پارچه‌های نبافته ویژگی و کاربرد مخصوص به خود را دارند.

پارچه نبافته اسپان باند یا spunbond

برای پارچه اسپان باند از فیلامنتهای پیوسته استفاده می‌شود. اسپان باند جز محبوب‌ترین نوع پارچه‌های نبافته به حساب می‌آید. استحکام بسیار عالی و قیمت اقتصادی، دو ویژگی مهم پارچه اسپان باند است. از پارچه نوع اسپان باند در حوزه پزشکی و کشاورزی استفاده زیادی می‌شود.

پارچه‌های نبافته ملت بلون یا Meltblown

پارچه‌های نوع ملت بلون از الیاف بسیار ظریف تولید می‌شود. پارچه‌های ملت بلون به دلیل نوع ساختاری که دارند، قابلیت فیلتراسیون خوبی را از خود نشان می‌دهند. از این نوع پارچه در ماسک‌های پزشکی و فیلتر‌های صنعتی استفاده می‌شود.

پارچه نبافته سوزنی یا Needle-Punched

پارچه سوزنی با فرایند سوزن زنی تولید می‌شود. این نوع پارچه‌ها کاربرد بسیار خوبی در حوزه‌های صنعتی و ژئوتکستایل دارند.

پارچه نبافته ترموباند یا Thermal Bonded

برای تولید و ساخت پارچه ترموباند از حرارت مناسب استفاده می‌کنند. این پارچه در زمینه تولید پوشک و پد بهداشتی کاربرد بسیار بالایی دارد.

پارچه نبافته شیمیایی یا Chemical Bonded

اتصال الیاف با استفاده از مواد شیمیایی سبب تولید پارچه نبافته شیمیایی می‌شود. از پارچه نبافته شیمیایی در زمینه صنعتی استفاده می‌شود.

پارچه‌های نبافته چه کاربردی دارند؟

همانطور که در مقاله نیز صحبت کردیم، پارچه‌های نبافته در زمینه‌های مختلفی کاربرد دارند. این پارچه‌ها سبب گسترش تولیدات زیادی می‌شوند؛ در نتیجه این تولیدات، محصولات مفیدی به بازار عرضه می‌شود.

کاربرد پارچه نبافته در صنعت پزشکی

  • تولید ماسک‌های جراحی

  • گان پزشکی

  • پوشش‌های بیمارستانی

  • باند و گاز

کاربرد پارچه نبافته در صنعت کشاورزی

  • مالچ‌های کشاورزی

  • پوشش‌های گلخانه‌ای

  • محافظت از محصولات زراعی

کاربرد پارچه نبافته در صنعت بسته‌بندی

  • کیسه‌های قابل بازیافت

  • بسته‌بندی موادغذایی

  • بسته‌بندی محصولات حساس

کاربرد پارچه نبافته در صنعت خانگی

  • دستمال‌های نظافتی

  • پوشش‌های مبلمان

  • فیلتر‌های جاروبرقی

لطیفان یکی از برترین تولیدکنندگان محصولات یک‌بار مصرف بهداشتی مانند حوله یک‌بار مصرف، کلاه جراحی، البسه آرایشگاهی و پاک‌کننده‌های مختلف در ایران است. شما می‌توانید برای خرید این محصولات، به فروشگاه اینترنتی لطیفان مراجعه کرده و محصولات را با کیفیت بالا و قیمت مناسب خریداری کنید.

تصویری نزدیک از پارچه‌های نبافته

برای تولید پارچه‌های نبافته از چه روشی استفاده می‌شود؟

از روش‌های مختلفی برای تولید پارچه‌های نبافته استفاده می‌شود. در ادامه روش‌های رایج تولید پارچه‌های نبافته را معرفی می‌کنیم.

روش مکانیکی

در روش مکانیکی الیاف پارچه با استفاده از فشار مکانیکی یا سوزن زنی به یکدیگر متصل می‌شوند.

روش حرارتی

در این روش از فرایند ذوب کردن برای تولید استفاده می‌کنند.

روش شیمیایی

از مواد شیمیایی به عنوان چسب بین الیاف استفاده می‌کنند تا اتصال بین آن‌ها را انجام دهند.

پارچه‌های نبافته نسبت به دیگر پارچه‌ها چه مزایایی دارند؟

پارچه‌های نبافته فرایند تولید کوتاه‌تری نسبت به پارچه‌های معمولی دارند؛ در واقع زمان تولید پارچه‌های نبافته بسیار سریع‌تر است. در قدم بعدی، قیمت مناسب و تنوع بالای پارچه در ابعاد و اندازه‌های پارچه‌ها از مزایای مهم پارچه‌های نبافته نسبت به پارچه‌های معمولی است.

آیا محدودیتی در پارچه‌های نبافته وجود دارد؟

پارچه‌های نبافته کاربرد و مزایای بسیاری دارند. اما برخی عوامل مانند مقاومت کمتر در برابر پاره شدن و حساسیت به دما جزو محدودیت‌های پارچه‌های نبافته است. همچنین پارچه‌های نبافته نسبت به پارچه‌های بافته شده قابلیت کشسانی کمتری دارند.

آیا در آینده از پارچه‌های نبافته هم استفاده می‌شود؟

با توجه به رشد صنعت‌های مختلف و بالا رفتن نیاز به محصولات سبک و ضروری، انتظار می‌رود از پارچه‌های نبافته در آینده استفاده بیشتری شود.

ظاهر پارچه‌های نبافته چگونه است؟

ظاهر پارچه‌های نبافته با پارچه‌های معمولی بسیار متفاوت است. علت تفاوت ظاهری، نوع ساختار تولید کردن پارچه و اتصال الیاف‌ها به یکدیگر است.

پارچه‌های بافته شده یا همان پارچه‌های معمولی از الگوی منظمی برخوردار هستند؛ اما پارچه‌های نبافته سطحی یکنواخت دارند. در پارچه‌های نبافته، ظاهر ساده و هموار در لحظه اول به چشم می‌خورد.

در پارچه‌های نبافته طیف گسترده‌ای از رنگ‌های آبی، سفید، مشکی و سبز دیده می‌شود. از این رنگ‌ها برای بسته‌بندی و صنعت پزشکی استفاده می‌شود.

جمع بندی نهایی

پارچه‌های نبافته به دلیل ویژگی خوب و تنوع بالا، جایگاه بسیار خوبی در صنعت‌های مختلفی مانند کشاورزی، پزشکی، خانگی، مد و لباس، خودرو و ... پیدا کرده‌اند.

این نوع پارچه‌ها نقش بسیار خوبی در تولید محصولات مختلف دارند. شما می‌توانید برای نیاز‌های خاص خود از این محصولات استفاده کنید.

نظرات (0)
برای ثبت نظر باید وارد حساب کاربری خود شوید